Amaris.ro

Feel free to imagine

  • SHOP
    • Rochii
      • Rochii de plaja
  • Contact
  • Divertisment
    • Calatorii
    • Carti
    • Cinema
    • Dictionar de Vise
    • Felicitari
    • Horoscop
    • La cafea
    • Unde iesim?
    • Vedete
  • Fashion
    • Accesorii
    • Shopping
    • Stil
    • Tendinte
  • Frumusete
    • Coafuri
    • Corp
    • Cosmetica
    • Machiaj
    • Unghii
  • In Bucatarie
    • Aperitive
    • Cocktail
    • Deserturi
    • Fripturi
    • Garnituri
    • Muraturi
    • Paste
    • Patiserie si Panificatie
    • Retete cu peste
    • Retete vegetariene
    • Secrete in bucatarie
    • Sosuri si Salate
    • Supe si Ciorbe
  • In Cariera
  • In Familie
  • Sport, IT si Dieta
  • Dragoste&Sex
    • Ce-i nou?
    • Nunta
    • Relatii
    • Sex

Alimentatie si sport

  • Alimentatie
  • Sport, IT si Dieta

Daca nu va preocupa cresterea volumului muscular, nu aveti nevoie de mai mult de 100 g de proteine pe zi, indiferent ce sport practicati. Consumand mai multe proteine (si mai ales proteine animale), n veti ajunge nici mai departe, nici mai repede. Dimpotriva, va asumati riscul de a pierde calciu, zinc, potasiu si magneziu, printr-un consum excesiv de fosfor (continut de carne). In plus, corpul transforma in grasimi proteinele in exces.

Lucrul de care aveti nevoie este “carburantul”, adica glucidele. Exista doua feluri de glucide: glucide simple (cu utilizare rapida: zahar, miere, bomboane) si glucide complexe (cu utilizare lenta: paine, orez, cartofi, paste, cereale, legume).

Ideal ar fi ca regimul dumneavoastra sa dea partea leului glucidelor complexe. Glucidele complexe favorizeaza combustia grasimilor din corp si reprezinta alimentele performantei.

Dimpotriva, glucidele simple ii creeaza neajunsuri sportivului: ele cresc nivelul de trigliceride (grasimi) din sanga si maresc riscul cariilor. Iata un exemplu de regim alimentar recomandat pentru sportivii de nivel inalt:

– glucidele cu utilizare lenta (amidonuri): 60-80 %

– glucidele cu utilizare rapida (zaharuri): 5-10 %

– proteine (de origine animala si vegetala): 10-15 %

– lipide (de origine animala si vegetala): 5-20 %

alimentatie amidonuri glucide glucide complexe glucide rapide glucide simple proteine sport zaharuri
June 23, 2011 LeChef

Post navigation

Cum actioneaza cofeina in creier → ← Sportul – o asigurare de sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recommendation

  • Grupul YES
    • Timisoara
    • Bucuresti
    • Sibiu
    • Oradea
  • Siteuri Partenere
    • Harta Turistului
    • Ora Sportiva
    • Anatomie si Fiziologie
    • Judet
    • Retete Naturiste
Powered by WordPress | theme SG Grid