Amaris.ro

Feel free to imagine

  • SHOP
    • Rochii
      • Rochii de plaja
  • Contact
  • Divertisment
    • Calatorii
    • Carti
    • Cinema
    • Dictionar de Vise
    • Felicitari
    • Horoscop
    • La cafea
    • Unde iesim?
    • Vedete
  • Fashion
    • Accesorii
    • Shopping
    • Stil
    • Tendinte
  • Frumusete
    • Coafuri
    • Corp
    • Cosmetica
    • Machiaj
    • Unghii
  • In Bucatarie
    • Aperitive
    • Cocktail
    • Deserturi
    • Fripturi
    • Garnituri
    • Muraturi
    • Paste
    • Patiserie si Panificatie
    • Retete cu peste
    • Retete vegetariene
    • Secrete in bucatarie
    • Sosuri si Salate
    • Supe si Ciorbe
  • In Cariera
  • In Familie
  • Sport, IT si Dieta
  • Dragoste&Sex
    • Ce-i nou?
    • Nunta
    • Relatii
    • Sex

Tort de portocale

  • Deserturi
  • In Bucatarie

BLATUL

  • faina 300 g
  • zahar 300 g
  • unt 300 g
  • oua 6 buc
  • portocale 200 g
  • praf de copt 1 plic
  • zahar vanilat 1 plic
  • sare
  • CREMA

  • alune 200 g
  • smantana 100 g
  • zahar 150 g
  • unt 200 g
  • dulceata de portocale 150 g
  • SIROPUL

  • zahar 125 g
  • esenta de portocale 20 ml

    Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, coaja rasa de portocala, praful de copt stins in zeama de portocala si faina, iar la sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu faina si se coace la un foc iute la inceput, iar dupa ce blatul a crescut se continua coacerea la un foc domol. Umplutura : smantana se amesteca cu zaharul, se adauga untul si alunele prajite si macinate si se omogenizeaza compozitia. La sfarsit se adauga dulceata de portocale. Siropul se prepara din 125 g zahar si 250 g apa care se fierb impreuna, se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de portocale. Dupa ce blatul de tort s-a racit, se despica in trei foi, care se stropesc cu sirop, se umplu cu crema, se monteaza tortul, se da la rece timp de 30 min., apoi se decoreaza cu restul de crema.

  • alune dulceata de portocale esenta de portocale faina oua portocale praf de copt sare smantana unt zahar zahar vanilat
    January 20, 2011 LeChef

    Post navigation

    Placinta cu caise → ← Tort de piscoturi si portocale

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Recommendation

    • Grupul YES
      • Timisoara
      • Bucuresti
      • Sibiu
      • Oradea
    • Siteuri Partenere
      • Harta Turistului
      • Ora Sportiva
      • Anatomie si Fiziologie
      • Judet
      • Retete Naturiste
    Powered by WordPress | theme SG Grid