Amaris.ro

Feel free to imagine

  • SHOP
    • Rochii
      • Rochii de plaja
  • Contact
  • Divertisment
    • Calatorii
    • Carti
    • Cinema
    • Dictionar de Vise
    • Felicitari
    • Horoscop
    • La cafea
    • Unde iesim?
    • Vedete
  • Fashion
    • Accesorii
    • Shopping
    • Stil
    • Tendinte
  • Frumusete
    • Coafuri
    • Corp
    • Cosmetica
    • Machiaj
    • Unghii
  • In Bucatarie
    • Aperitive
    • Cocktail
    • Deserturi
    • Fripturi
    • Garnituri
    • Muraturi
    • Paste
    • Patiserie si Panificatie
    • Retete cu peste
    • Retete vegetariene
    • Secrete in bucatarie
    • Sosuri si Salate
    • Supe si Ciorbe
  • In Cariera
  • In Familie
  • Sport, IT si Dieta
  • Dragoste&Sex
    • Ce-i nou?
    • Nunta
    • Relatii
    • Sex

Tort de ciocolata – varianta I

  • Deserturi
  • In Bucatarie

Ingrediente Tort de ciocolata – varianta I

Blatul

oua 6 buc
zahar 300 g
ciocolata 100 g
faina 200 g

Crema

nuci 200 g
zahar 200 g
zahar vanilat 1 plic
galbenusuri 4 buc
coniac 25 ml
unt 200 g
lamaie 100 g
——————————————————————————–

  • Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi. Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.

In cazul in care cautati o alta varianta de tort, avem cateva alte variante:

Tort Moca

Tort de piscoturi si portocale

Tort cu crema de nuci si glazura de ciocolata

Tort de bezea

Tort de portocale

cacao ciocolata coniac faina lamaie nuci oua unt zahar zahar vanilat
January 20, 2011 LeChef

Post navigation

Tort de piscoturi si portocale → ← Tort Moca

2 thoughts on “Tort de ciocolata – varianta I”

  1. Alexandra says:
    March 13, 2013 at 1:08 pm

    Acest blat nu vine insiropat cu nimic?…si de saharu vanilat nu se mentioneaza nimic,ma gandesc ca vine si el bagat in crema.Si tortu e negru si totusi crema nu e neagra! ???

  2. LeChef says:
    March 14, 2013 at 3:51 pm

    @Alexandra – poza e generala pentru toate torturile puse pe site. Mai avem o versiune a tortului cu ciocolata, cred ca e mult mai bine explicata si mai conforma cu realitatea decat reteta asta. Am lasat aici un link:

    https://www.amaris.ro/in-bucatarie/deserturi/tort-cu-crema-de-nuci-si-glazura-de-ciocolata-140320122358/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recommendation

  • Grupul YES
    • Timisoara
    • Bucuresti
    • Sibiu
    • Oradea
  • Siteuri Partenere
    • Harta Turistului
    • Ora Sportiva
    • Anatomie si Fiziologie
    • Judet
    • Retete Naturiste
Powered by WordPress | theme SG Grid