Ingrediente Tort de ciocolata – varianta I
Blatul
oua 6 buc
zahar 300 g
ciocolata 100 g
faina 200 g
Crema
nuci 200 g
zahar 200 g
zahar vanilat 1 plic
galbenusuri 4 buc
coniac 25 ml
unt 200 g
lamaie 100 g
——————————————————————————–
Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi. Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.
In cazul in care cautati o alta varianta de tort, avem cateva alte variante:
Tort de piscoturi si portocale
Acest blat nu vine insiropat cu nimic?…si de saharu vanilat nu se mentioneaza nimic,ma gandesc ca vine si el bagat in crema.Si tortu e negru si totusi crema nu e neagra! ???
@Alexandra – poza e generala pentru toate torturile puse pe site. Mai avem o versiune a tortului cu ciocolata, cred ca e mult mai bine explicata si mai conforma cu realitatea decat reteta asta. Am lasat aici un link:
https://www.amaris.ro/in-bucatarie/deserturi/tort-cu-crema-de-nuci-si-glazura-de-ciocolata-140320122358/