Retete cu Phillips: Babka Ucraineana

Acum cateva zile am achizitionat un robot de bucatarie Phillips si ne-am hotarat sa incercam cateva retete simple pentru a il testa.

Inainte de a pune pe site delicioasele retete pe care le-am incercat, trebuie sa zicem cate ceva si despre acest robot. In primul rand, fiind robot de bucatarie, are o multime de ustensile utile in diverse situatii. De exemplu, daca ai de taiat o multime de legume sau fructe, are incorporat in pachet si o solutie pentru tocarea legumelor si fructelor.Daca vrei sa iti faci un milkshake, il poti transforma intr-un blender. Daca vrei sa faci un blat pentru prajitura, are palete pentru omogenizarea compozitiei. Are si o componenta care iti permite sa faci un suc de fructe extrem de rapid.

Cel mai bun lucru este insa usurinta cu care se spala, nefiind un dispozitiv in care sa se „prinda” diverse bucati din legume si fructe. Se spala extrem de usor si in masina de spalat vase.

E un dispozitiv cu care poti sa faci aproape orice iti doresti in bucatarie, un multicooker performant si cu care intr-adevar poti incerca o multime de lucruri noi. Asa cum am facut si noi.

O reteta o dezvaluim noi acum.

Babla Ucraineana – un desert simplu si dulce, cumva asemanator cu checul nostru. Aveti nevoie de 2 lingurite de zahar, 2 pachete de drojdie uscata, o ceasca de faina, o lingurita de sare, o ceasca de unt topit, 5 cesti de faina de paine, o jumatate de ceasca de apa calduta, o ceasca de lapte, 6 oua, 2 linguri de coaja de lamaie si o ceasca de stafide, daca va plac stafidele.

Intr-un vas bateti ouale, sarea si zaharul alb, pana cand compozitia devinde pufoasa (ziceam ceva mai sus de paletele de omogenizare). Dupa care adaugati untul si coaja de lamaie si treptat faina. Framantati intr-un vas cam 10 minute si apoi adaugati stafidele in aluat. Intr-un vas mai mic puneti 2 lingurite de zahar, o ceasca de apa, drojdie, lapte si o ceasca de faina. Amestecati si acoperiti, apoi lasati sa creasca aproximativ 30 de minute.

Amestecati cele doua compozitii si lasati-l sa creasca pana se dubleaza ca volum. Apoi luati aluatul si framati-l vine si lasati-l sa creasca din nou.

Preincalziti cuptorul pana la 400 de grade si pregatiti 4 tavi. Coaceti totul timp de 15 minute la temperatura de preincalzire si apoi reduceti temperatura la 350 de grade.

In reteta spunea sa evitam sa alsam partea de sus sa se rumeneasca prea tare. Noi am uitat de asta, motiv pentru care toata partea de sus a fost un pic arsa. Dar desertul aceasta a fost delicios alaturi de o cana de lapte.

retete-phillips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *