Fiind o minunata zi de sambata, in care avem un pic de soare pe cer si un vant rece, am hotarat ca e timpul sa fac ceva dulce pentru intreaga casa. Iar acum e mult mai usor sa faci orice cat timp ai la dispozitie o multime de electrocasnice care te ajuta la prepararea alimentelor, crearea de aluaturi si creme intr-un mod destul de rapid si usor.
Pentru ziua de azi m-am hotarat ca ar fi mai simplu sa prepar o prajitura simpla cu doua straturi de crema. Iar primul pas pentru crearea acestei prajituri ar fi realizarea unui aluat. Iar daca nu vrei sa te chinui foarte tare, exista masini care te ajuta sa il faci usor si fara sa te murdaresti prea tare pe maini. Neavand insa momentan asa ceva la dispozitie, am facut totul manual, chiar daca a fost ceva mai lipicios, am reusit sa pun rapid trei foi la copt.
Pana am copt eu acele foi m-am pus si am creat cele doua tipuri de crema. Prima crema era ceva combinatie de crema alba cu cocos, care se realiza destul de usor la rece si fara prea mult unt, fiind necesar doar un mixer de mana pentru a amesteca toate ingredientele. Din nefericire, mixerul de mana pe care il am acum la dispozitie nu poate amesteca cantitati foarte mari usor, asa ca a trebuit sa fac crema din trei parti. Poate in viitor voi reusi sa am un mixer cu care sa amestec foarte mai usor.
Pentru a doua crema a trebuit sa folosesc din nou aragazul, pentru ca era o crema care se face mult mai usor la cald. Unt, zahar, cacao si un strop de esenta de rom pentru cea de-a doua crema. Nu e prea placut sa stai vreo 10 minute dupa ea, dar daca vrei o crema buna, asa se face.
Iar la final, ieie cele 5 foi, pui doua straturi de crema de cacao cu rom si doua straturi de crema alba de cocos si voila, ai o prajitura buna pentru familia ta.