Altoirea pomilor

Altoirea pomilor

Postat de , Sunday, January 27th, 2013 in categoria : Casa si Gradina

Fie ca doriti sa obtineti fructe mai bune, sa treceti de la un soi de pom la altul, altoirea pomilor este foarte importanta, in urma ei rezultand un portaltoi puternic, rezistent la seceta si care poate accepta mai multe tipuri de sol.

Perioada de altoire a pomilor

Altoirea pomilor se poate face de doua ori pe an, respectiv primavara intre 15 martie si luna mai si vara spre toamna, intre 15 iulie si 15 septembrie. In functie de perioada pe care o alegeti pentru altoire, difera si metodele pe care trebuie sa le utilizati.

Plante care pot fi altoite

Printre plantele care pot fi altoite se numara: vita-de-vie, citrusii (portocali, lamai), pomii fructiferi (marul, gutuiul, prunul, parul, visinul, caisul, piersicul, ciresul)

Materiale si unelte necesare

Pentru altoire aveti nevoie de diferite unelte si materiale:

– unelte: foarfeca horticola, foarfeca pentru ramuri groase, fierastrau horticol, briceag de altoit universal

– materiale: portaltoi, ramuri altoi, banda de altoit sau banda izolatoare, mastic (la alegere dintre: mastic de altoit, mastic preparat) sau ceara de altoit.

Daca alegeti sa folositi masticul preparat, il puteti face dupa urmatoarea reteta:  se topesc in 2 vase 1 kg de smoala, respectiv 200 g seu de vita. Dupa topire, cat inca sunt calde, se amesteca, rezultand un mastic rezistent la temperaturile scazute.

Pentru ca altoirea sa functioneze trebuie folosite doar specii de plante din aceeasi familie botanica, iar altoiul sa fie cat mai proaspat.

Metode de altoire

Cel mai des intalnita metoda de altoire este cea prin oculatie, intalnindu-se oculatia in ochi dormind, oculatia in ochi crescand, oculatia inelara, oculatia cu placa intermediara, toate avand la baza acelasi principiu: plasarea unui fragment din scoarta altoiului care sa contina un mugure in scoarta portaltoiului.

altoirea pomilor

© 2010 - 2011 Amaris.ro - Altoirea pomilor

Articole asemanatoare

Exista 2 Raspunsuri »

[…] dar nu prea au o idee cum sa o faca. In articolul de fata o sa prezentam pe scurt procesul numit altoirea pomilor, un proces care va poate ajuta sa aveti copacii pe care ii doriti in gradina […][…] Altoirea pomilor se poate face de doua ori in cursul unui an, mai exact primavara intre 15 martie si luna mai si vara spre toamna, intre 15 iulie si 15 septembrie. In functie de perioada pe care o alegeti pentru altoire, difera si metodele pe care trebuie sa le utilizati. […]RSS feed pentru comentariile acestui articol. TrackBack URL

Lasa un comentariu

Adauga comentariul tau respectand termenii si conditiile website-ului. Foloseste un limbaj decent si clar.

    

Alexandra Ungureanu, in pregatiri pentru nunta

Cantareata Alexandra Ungureanu se pregateste usor usor de nunta, alesul ei fiind un roman stabilit in SUA, iar pentru a […]

citeste mai mult »

Johnny Depp si Amber Heard formeaza un cuplu

Desi in ultima vreme au tot existat zvonuri cum ca Johnny Depp ar fi impreuna cu Amber Heard, nu a […]

citeste mai mult »

Catherine Zeta-Jones are probleme de sanatate

Dupa ce in urma cu doi ani frumoasa actrita Catherine Zeta-Jones a fost diagnosticata cu tulburare bipolara, se pare ca […]

citeste mai mult »
    
 

Aboneaza-te!

Incepe ziua citind cele mai interesante articole si noutati din domenii precum moda, frumusete, fashion, sport si sanatate.


Adresa ta de email:Cu Amaris te simti informata si libera sa iti imaginezi...

Chestionar

Care este cea mai utila masina in oras ?

View Results

Loading ... Loading ...

My Amaris


Copyright © 2010 - Amaris.ro - Toate drepturile rezervate.
Vezi termeni si conditii. Contact
Realizat de J Mihai .ro
XHTML si CSS