Cazare in Bucuresti: trucuri pentru calatori

Daca esti in categoria celor care calatoresc des prin tara, suntem siguri ca ti-ar prinde bine cateva sfaturi care sa te ajute sa iti optimizezi timpul si costurile, indiferent ca e vorba de calatorii in scopuri de business sau calatorii de placere. Fiindca este cel mai mare oras si capitala tarii, un important centru de afaceri si coaguleaza in imprejurimi multiple centre industriale (Pitesti, Ploiesti, diverse localitati din judetul Ilfov), ne vom referi in mod prioritar in acest articol la Bucuresti.

Unul dintre aspectele prioritare pentru cei care calatoresc este gasirea unei locatii de cazare. Desigur, putem discuta despre economii de timp si de bani prin alegerea unor anumite trasee sau mijloace de transport pana la si prin Bucuresti, dar vom face asta detaliat intr-un alt articol. Revenind la posibilitatile de cazare, punctam mai jos cateva informatii de interes:

1. Costul cazarii

In functie de bugetul calatoriei, te poti orienta spre un hotel sau o pensiune. Un hotel mediu sau mare din zona Centrala sau de Nord va avea tarife incepand de la 60 euro / noapte, in timp ce pensiunile pot fi gasite in zona ceva mai retrase si vor avea tarife incepand de la 45 euro / noapte. O alternativa viabila la pensiuni & hoteluri poate fi inchirierea unui apartament in regim hotelier (vezi regim hotelier Bucuresti). Aceasta modalitate de cazare ofera conditii apropiate cu cele ale unui hotel de 3 sau 4 stele (depinde de apartament) si pluseaza cu masina de spalat si bucatarie in care se poate gati. Costurile pentru un apartament in regim hotelier in Bucuresti pornesc de la 40 euro / noapte, iar astfel de apartamente se pot gasi si in zone centrale, dar si in zone ceva mai retrase.

2. Confortul cazarii

Un hotel sau o pensiune iti vor oferi conditii bune, pe masura tarifului. La unele dintre locatii te poti bucura de mic-dejun inclus. Curatenia in camere este efectuata de staff-ul hotelului sau al pensiunii, periodic, indiferent de perioada de acomodare. Un apartament in regim hotelier inseamna mai multa libertate pentru self-management si acelasi nivel de confort pentru odihna. Spre exemplu, poti gati si astfel economisesti bani pe care altfel i-ai fi platit la un restaurant, in timp ce conditiile de cazare sunt similare: internet wi-fi, TV, aer conditionat, etc.

3. Pozitionarea locatiei de cazare

In functie de specificul calatoriei, te poate interesa sau nu unde anume este pozitionata locatia la care urmeaza sa te cazezi. Aspectul “pozitionare” influnteaza costul cazarii, dar poate afecta si timpii calatoriei. O locatie plasa in sudul Bucurestiului, Pipera, la iesirea spre Constanta poate deveni incomoda, mai ales daca trebuie sa circuli cu masina spre diverse institutii din centrul orasului in ore de varf. Apropierea de o statie de metrou poate ajuta, daca esti dispus sa renunti la masina. O alta modalitate de a vedea situatia presupune gasirea unei locatii de cazare direct in Centru sau in zona de Nord, in aproprierea institutiilor statului sau a centrelor bancare. Apartamentul in regim hotelier pare mai avantajos datorita costurilor mai reduse comparativ cu hotelurile si posibilitatilor extinse de parcare.

apartament-regim-hotelier

Recomandarile noastre sunt:

  • Stabilirea clara a obiectivelor: unde trebuie sa merg, cand trebuie sa merg
  • Stabilirea traseelor si alegerea mijlocului de transport potrivit
  • Stabilirea unui buget pentru deplasare si pentru plata cazarii

Daca ai si tu recomandari pentru reducerea costurilor la calatoriile in Bucuresti, nu ezita sa ne lasi un comentariu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *